„Nimeni nu s-a născut învăţat”..

.. proverbul care nu a fost inventat pentru români. Nuuu.. Cine-a fabricat aşa zicală în mod sigur nu a fost român şi, mai mult ca precis, a bătut apropo la oamenii din oricare altă naţie decât a noastră. Evident, nici n-avea cum să fie altfel..

Trecând peste faptul că românul este autodidact (chiulul de la ore nu se produce pentru petrecerea timpului în cârciumi sau la spart de seminţe în parcuri, ci tocmai pentru că puiului de român nu-i place să asimileze ştiinţă de la altcineva.. puiul de român o fotosintetizează..),  se naşte aproximativ învăţat în absolut orice domeniu (iar resturile cu care nu se naşte, le fotosintetizează ulterior, pe timp de chiul..).

Da. Românul nu se duce la doctor pentru a primi un diagnostic şi/sau tratament, că doar el ştie ce are şi cu ce-i trece.. Românul merge la doctor pentru a-i demonstra acestuia că e prost şi nu ştie să-şi facă meseria..

Da. Românul deţinător de cooperativă aducătoare de venituri de culoare neagră în buzunarul propriu şi de găuri la bugetul statului, nu îşi angajează economist(ă) pentru a-i organiza contabilitatea, că doar el ştie tot, de la Legea contabilităţii, Cod Fiscal cu tot cu Norme, Cod de Procedură Fiscală şi alte acte d-astea normative ale căror prevederi sunt făcute să fie încălcate chiar de el, deţinătorul de cooperativă aducătoare de venituri. A, să nu uităm că este la curent cu toate modificările legislative, chiar înainte ca acestea să apară.. Deci, îşi angajează economist(ă), doar ca să aibă pe cine da vina în caz de vremuri ne.. prielnice..

Da. Românul se pricepe cel mai bine la relaţii.. Dar nu cele proprii şi personale. Nuuu.. Ale celorlalţi. Este cel mai bun la oferit sfaturi nesolicitate, la analizat proprietăţile fizice şi chimice ale celor doi amărâţi care-ncearcă să aibă o viaţă liniştită şi frumoasă, la întocmit liste pro şi contra şi la difuzarea lor verbală (din nou, fără niciun fel de solicitare) şi la oferit verdicte: durează/nu durează/cât durează..

Dacă eşti străin şi nu prea înţelegi ce se petrece cu viaţa ta la tine la ţară, întreabă un român.. Sigur te luminează..

Reclame

About simply_M

Hectic days of my life..

Posted on 2 Martie 2016, in Gândurile mele and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: